Pariakrobatia on monipuolinen laji

Lempäälän Pandojen Kristiina Viitanen kertoo seuransa uudesta lajista

Pariakrobatia on Lempäälän Pandojen uusi aikuisille tarkoitettu monipuolinen akrobatia-tunti, jota voi harrastaa yhdessä puolison tai kaverin kanssa. Pariakrobatia kehittää kehonhallintaa, tasapainoa, voimaa ja liikkuvuutta. Laji sopii kaikille, sillä liikkeitä voidaan muokata, keventää tai haastaa parin oman osaamisen ja tason mukaisesti. Pariakrobatiaa voi harrastaa Lempäälän Pandoissa.

Akrobatia-tunti alkaa aina alkulämmittelyllä. Itse tunnin sisältöön kuuluu sekä yksilö- että pariharjoitteita. Tunnilla harjoitellaan parin kanssa tehtäviä erilaisia akrobatia-asentoja ja -liikkeitä, joita voi yhdistellä myös erilaisiksi sarjoiksi. Tunnin lopussa tehdään kevyet venyttelyt.

Jäsenmaksu on 12 euroa vuodelta ja lisäksi tulee maksettavaksi kausimaksu joka on 78 euroa syksyltä ja 78 euroa keväältä. Kiva juttu erityisesti Lempäälän Pandoissa on se, että aikuiset voivat käydä samalla kausimaksulla kaikissa aikuisten jumpissa, joita muun muassa toimintakaudella 2020-2021 on jopa kaksitoista!

Sosiaalisuudesta, uteliaisuudesta, avoimuudesta uusia asioita kohtaan ja huumorintajusta on hyötyä erityisesti tässä harrastuksessa. Lisäksi tietenkin tarvitaan sinnikkyyttä, koska osa pariakrobatia-liikkeistä ei välttämättä onnistu ensimmäisellä kerralla yrittämällä vaan täytyy jaksaa sitkeästi harjoitella. Harrastus myös auttaa rakentamaan vahvaa luottamusta parien välille, koska liikkeitä suoritettaessa mm. nostot tms. täytyy myös pystyä luottamaan omaan pariinsa. Suosittelen lajia kaikille pariskunnille ja kaveruksille, jotka haluavat hauskan ja monipuolisen yhteisen harrastuksen.

Itse olen päätynyt akrobatia lajin pariin alun perin Lempäälän Pandojen kautta. Ensimmäisen kerran, kun osallistuimme 12 hengen ryhmänä Lempäälän Pandoista Italiassa järjestettyyn Festival del Sol-suurtapahtumaan vuonna 2016 ja osana esitystämme oli akrobatiaosuus.

Ohjaamme yhdessä Eija Halkolan kanssa lasten ja nuorten akrobatiatunteja Lempäälän Pandoissa – Eija viidettä ja minä neljättä vuotta. Keväällä mietimme, että akrobatia voisi olla kiva harrastustunti myös aikuisille ja siksi ideoimme pariakrobatia-tunnin, joka on nyt ensimmäistä kertaa tarjolla tällä kaudella myös aikuisille.

Pariakrobatiassa viehättää lajin monipuolisuus. Hienointa ja parasta ovat onnistumisen ja oppimisen kokemukset yhdessä kaverin ja/tai puolison kanssa, kun esimerkiksi joku vaikeampi liike lopulta onnistuu yhdessä!

Pariakrobatiaa voi harrastaa yhdessä puolison tai kaverin kanssa. Kuvassa Eija ja Kalle Halkola.
Pariakrobatiaa voi harrastaa yhdessä puolison tai kaverin kanssa. Kuvassa Eija ja Kalle Halkola.

 

(Juttu julkaistu Hali-lehdessä 3/2020; ke 26.8.2020. Juttu löytyy myös Hali-lehden digi-versiosta osoitteesta www.lvs.fi/hali)

Syksyn pariakroryhmään mahtuu vielä osallistujia, käy ilmoittautumassa mukaan Lempäälän Pandojen jäsentietojärjestelmän kautta!