Lempäälän Pandat onnittelee 125 vuotta täyttävää Suomen Voimisteluliittoa

Suomalaisen voimistelun liittotaival käynnistyi 125 vuotta sitten, tarkalleen ottaen 26.2. – onneksi olkoon Suomen Voimisteluliitto!

Jo 125 vuotta voimistelu on tarjonnut erilaisia polkuja liikunnallisesta elämäntavasta huippu-urheiluun. Tänä päivänä voimistelu monipuolisuudessaan koskettaa lähes 500 000 suomalaista. Voimisteluliiton ytimessä ovat aina olleet liikkujien ja urheilijoiden arkea pyörittävät jäsenseurat. Sadoista voimisteluseuroista ympäri maan löytyy kaiken ikäisille oma tapa liikkua. Lasten ja nuorten voimistelutunnit antavat hyvän pohjan myös muiden urheilulajien harrastamiseen.

Vallitsevassa maailmantilanteessa Voimisteluliitto on halunnut kutsua seurat ja voimistelijat juhlimaan ensisijaisesti pienemmissä joukoissa ja paikallisesti oman joukkueen tai seuran kesken voimistelun juhlavuotta.

125-juhlavuoden juhlinta huipentuu Tampereella 9.–12.6.2022 Gymnaestradaan, joka on liikkeen ja voimistelun supertapahtuma täynnä iloa, ihmisiä ja hyvää fiilistä – 125-juhlavuosi on jokaisen voimistelijan juhla!

***

Suomen Voimisteluliitto on yksi Suomen suurimmista lajiliitoista, ja suurin tyttöjen ja naisten liikuttaja. Suomessa järjestetään kilpailutoimintaa yhdeksässä eri voimistelulajissa: akrobatiavoimistelussa, joukkuevoimistelussa, kilpa-aerobicissa, miesten telinevoimistelussa, naisten telinevoimistelussa, rytmisessä voimistelussa, tanssillisessa voimistelussa, TeamGymissä sekä trampoliinivoimistelussa. Jäsenseuroissa järjestetään toimintaa harrasteliikunnasta huippuvoimisteluun.

***

Voimistelu liikuttaa. Myös seuraavat 125 vuotta.

Tässä Lempäälän Pandojen onnittelutemppu!

Isot kiitokset Lempäälän Pandojen joukkuevoimisteluryhmä Astraialle!