Tiedote: Lempäälän Pandojen koronainfo (8.3. – 28.3.2021) – ohjeita huoltajille ja voimistelijoille

Pirkanmaan alueellisen pandemiaohjausryhmän antamiin suosituksiin, Voimisteluliiton ohjeistukseen ja Lempäälän kunnan linjauksiin perustuen Lempäälän Pandojen lasten ja nuorten ryhmien toiminta jatkuu alla olevan ohjeistuksen mukaisesti: 

 • Alle 12 vuotiaiden (2008 syntyneet ja nuoremmat) toiminta mahdollista yleisiä turvaohjeita noudattaen Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella (ryhmät harjoittelevat normaalisti, ei pienryhmävelvoitetta)
 • Yli 12-vuotiaiden/alle 18-19-vuotiaiden (2002-2007 syntyneet) lasten ja nuorten aikuisten kilpailu- ja ottelutapahtumat sekä harrastustoiminta kuntien sisäliikuntatiloissa (ml. jäähallit) on toistaiseksi kielletty, ellei OKM / THL turvaohjeistusta 2.2.2021 voida noudattaa (enintään 6 hengen ryhmissä sisällä ja ulkonatiloissa maksimissaan 50 hlöä edellä mainittua turvaohjeistusta noudattaen, pienryhmävelvoite)
 • Yli 12-vuotiaiden (vuonna 2007 syntyneet ja vanhemmat) toiminta sisätiloissa, kun osallistujia on yli 6 keskeytetään viimeistään 8.3. kolmeksi viikoksi 28.3. asti. (tällaisissa ryhmissä yli 12-vuotiaat harjoittelevat omatoimisesti kotitreeniohjeiden mukaisesti)
 • Aikuisten harrastustoiminta peruttu toistaiseksi koronarajoituksien vuoksi
 • Lapsi-aikuinen harrastustoiminta peruttu toistaiseksi aikuisia koskevien koronarajoituksien vuoksi

Kunnan ohjeistus liikuntatilojen käyttöön sekä harjoituksiin osallistumiseen:

 • Koronaketjun jäljitys. Koronaketjun jäljitystyön vuoksi on tärkeää, että kaikkien ryhmien osalta toimintaan osallistujista on ajanmukaiset yhteystiedot ja tarkat osallistujalistat (ohjaajat huolehtivat osallistujalistojen ylläpidosta)
 • Kasvomaskia käytetään ennen ja jälkeen harrastustoiminnan, mikäli lähikontaktia ei voida välttää. Kasvomaskin käytössä huomioidaan siihen liittyvät turvavälit.
 • Harjoituksiin tullaan vain terveenä. Toimintaan ei saa osallistua, jos on mitään sairastumiseen viittaavia oireita. Oireisen on hakeuduttava koronavirustestiin ja omaehtoiseen karanteeniin.
 • Noudatettava 6 henkilön rajoitusta (niissä ryhmissä, joissa pienryhmävelvoite). Harrastustoimintaan kokoontuvat vain tarvittavat henkilöt: osallistujat, valmentajat, toimihenkilöt ja välttämättömät huoltajat. Valmentajat, toimihenkilöt ja huoltajat käyttävät kasvomaskia aina kun se on mahdollista myös harrastustoiminnan aikana.

Huom! 3-4-vuotiaiden ryhmissä aikuisille on saatu lupa Lempäälän kunnasta, että vanhemmat/huoltajat saavat maskeja käyttäen tuoda ja noutaa oman lapsensa liikuntasalin pukutiloista ripeästi vuoronvaihtojen yhteydessä. Lasten harrastuksissa vanhemmat/huoltajat eivät odota lapsiaan sisätiloissa.

 • Harrastustoimintaan osallistuvat menevät harrastustilaan vasta kun edelliset osallistujat ovat lopettaneet oman harrastustoimintansa ja poistuneet harrastustilasta. Oman harrastustoiminnan alkamista ei mennä odottamaan harrastustilaan.
 • Puku- ja pesuhuonetilojen käyttö rajoittuu samaan harrastustoimintaan osallistuvien ryhmään kerrallaan, kulku liikuntatiloihin vain oman pukutilan kautta (eri ryhmille ohjeistetaan heille osoitettu pukutila, muiden pukutilojen käyttö kiellettyä)
 • Käsihygieniaan kiinnitetään erityistä huomiota. Kädet pestään huolellisesti ennen ja jälkeen harrastustoiminnan. Käsidesiä on oltava saatavilla harrastustoiminnan aikana.

Lisäksi seura toivoo lomaltapalaajilta vastuullisuutta, ja kannustaa kaikkia leviämisalueilta palanneita omatoimiseen karanteeniin tai koronatesteihin hakeutumiseen.

Mahdollistetaan turvallinen harrastaminen lapsille ja nuorille jatkossakin – kiitos että välität!

Lempäälän Pandat

(Päivitetty viimeksi 12.3.2021)