Mikä on Suomi Gymnaestrada?

Tässä on kootusti tietoa, mitä kaikkea tämä 10 000 voimistelijaa sekä tuhansia ohikulkijoita liikuttava tapahtuma on.

Suomi Gymnaestrada jatkaa Suomen Voimisteluliiton suurtapahtumien ketjua. Aikaisemmin voimistelun suurtapahtumia on koettu yhdessä muun muassa Lahdessa (Sun Lahti 2013) ja Tampereella (Sun Svoli 2006). Helsingissä koettiin puolestaan vuonna 2015 kansainvälinen World Gymnaestrada-tapahtuma.

Turussa 7.-10.6.2018 järjestettävässä tapahtumassa on luvassa näytöksiä, kilpailuja, kenttäohjelmia, koulutuksia sekä liikkumisen riemua monessa muodossa. Paikalle saapuvat tuhannet voimistelijat ympäri Suomen, mutta myös kansainvälistä voimisteluväriä on nähtävissä.

Kenttäohjelmia mukana on yhdeksän kappaletta, jotka täyttävät Veritas-stadionin nurmen ääriään myöten täyteen. Pääset tutustumaan kenttäohjelmiin tarkemmin Gymnaestradan-sivuille klikkaamalla kenttäohjelman nimeä.

Kenttäohjelmat:

Näihin kenttäohjelmiin Pandat on lähdössä mukaan, mikäli osallistujia ilmoittautuu riittävästi. 

Huom: Aikuinen, mikäli aiot osallistua yhdessä lapsen kanssa kenttäohjelmaan ”Tahdon tietää kaiken” ja haluaisit vielä lisäksi osallistua aikuisten tanssilliseen ohjelmaan, voit ilmoittautua lisäksi vain ”Elämän voima”-kenttäohjelmaan. Tämä johtuu kenttäohjelmien esiintymisjärjestyksestä (esiintymisasujen vaihdot ym. aikataulullisista syistä).

Iltanäytökset esitetään puolestaan kahtena iltana, joihin seurat ympäri Suomen ovat valmistelleet tunnelmallisen esityksen.

Suurtapahtuman yhteydessä järjestetään myös kahdeksan voimistelulajia sisällään pitävät Voimistelupäivät sekä tanssillisen voimistelun Lumo-finaalitapahtuma. Molemmissa tapahtumissa voimistelijat pääsevät kilpailemaan ja esittämään taitojaan.

Tapahtuman yhteydessä järjestetään myös koulutuksia ja seminaareja, joissa pyritään tarjoamaan ajantasaista ja tarpeellista tietoa monipuolisesti kaikille kiinnostuneille. Tapahtumapisteillä voimistelua sen eri muodoissa pääsee myös kokeilemaan matalan kynnyksen periaatteella niin vauvat kuin vaaritkin.

Tapahtuman ydin on liikuttaa IHAN KAIKKIA iloisella liikkeellä. Luvassa on hyvää oloa ja voimistelun riemua jokaiselle ikään, sukupuoleen tai taitotasoon katsomatta. Kesän 2018 ykköstapahtuma on Turussa. Tule mukaan, tätä ei kannata jättää kokematta!

Tapahtumaan ilmoittaudutaan oman seuran kautta ja samalla lunastetaan osallistujapassi. Passin lisäksi on mahdollista ostaa etukäteen aterioita ja koulu- tai hotellimajoitus.

Ilmoittaudu mukaan menoon Lempäälän Pandojen Jäsentietorekisterin kautta ti 15.8. klo 18.00 alkaen. Ilmoittautuminen on auki!

Gymnaestrada-harjoitukset järjestetään perjantaisin Moision liikuntahallilla klo 18.00 – 20.00.

Näistä harjoituksista Pandat perii kausimaksun 10 €/osallistuja (+jäsenmaksu), jolla katetaan mm. salivuokrat yms. Alustavat ilmoittautumiset su 15.10.2017 mennessä Jäsentietorekisterin kautta. Lisätietoja voi tiedustella sähköpostitse lempaalanpandat (at) gmail.com.

Gymnaestradaan huoltajaksi?

Mikäli haluaisit lähteä tapahtumaan mukaan, mutta et halua itse esiintyä kenttäohjelmissa, voit ilmoittautua myös huoltojoukkoihin huoltajaksi. Ilmoittaudu huoltajaksi lähettämällä yhteystietosi osoitteeseen: lempaalanpandat(at)gmail.com. Viestin aiheeksi: Gymnaestrada/Huoltaja

(Huom: Myös huoltajat tarvitsevat tapahtuma-alueella osallistujapassin.)

Passien hinnat

Osallistujapassien sisällöt sekä maksu- ja peruutusehdot avataan Gymnaestradan omilla sivuilla syksyn alussa osoitteessa:  www.gymnaestrada.fi.

Osallistujapassi (4 päivää, torstaista-sunnuntaihin):

 • Aikuiset 94 €
 • Nuoret (7-16-vuotiaat) 75 €
 • Lapset (alle 7-vuotiaat) 45 €

Päiväliput (1 päivä, saatavana perjantaiksi ja lauantaiksi):

 • Aikuiset 50 €
 • Nuoret (7-16-vuotiaat) 40 €
 • Lapset (alle 7-vuotiaat) 20 €

Esiintymisasut

Puvut hankitaan yhteystilauksena, mutta jokainen osallistuja maksaa ne itse.

Asujen hinnat ovat eri kenttäohjelmissa seuraavat;

Energian ympäröimä-esiintymisasukokonaisuus yhteensä: 55 €

 • Paita 30 €
 • Housut 25 €

Elämän voima-esiintymisasukokonaisuus yhteensä: 70 €

 • Paita 20 €
 • Housut 25 €
 • Kehärumpu n. 14 €
 • Peruukki n. 10 €

Salaperäinen labyrintti-esiintymisasukokonaisuus yhteensä: 60 €

 • Paita 35 €
 • Housut 25 €

Tahdon tietää kaiken-esiintymisasukokonaisuus (aikuinen) yhteensä: 50 €

 • Paita 25 €
 • Housut 25 €

Tahdon tietää kaiken-esiintymisasukokonaisuus (lapsi) yhteensä: 30 €

 • Paita 16 €
 • Housut 14 €

Majoitus

Suurtapahtumaan osallistuvat voivat majoittua kouluissa, hotelleissa, sukulaisten tai ystäviensä luona.
 
Koulumajoitus
 

Koulumajoituksen hinta torstaista sunnuntaihin on 40 €. Hinta sisältää aamupalat. Seura varaa koulumajoituksen yhteistilauksena yhdessä sitovien ilmoittautumisten  yhteydessä 31.1.2018 mennessä. Lisätietoja maksu- ja peruutusehdoista löydät täältä.

Koulumajoitus on yhteisöllistä ja helppo tapa saada uusia voimisteluystäviä. Majoittujat sijoitetaan sekä koulujen luokka- että salitiloihin. Samassa tilassa majoittuu mahdollisesti eri joukkueiden ja seurojen jäseniä. Luokkakohtainen majoittujamäärä on pelastusviranomaisten määrittelemä ja majoitustilaa yhdelle majoittujalle on tilasta riippuen vähintään 3m2. Ennen koulumajoituksen varaamista tutustuthan huolellisesti majoitusohjeeseen, joka löytyy täältä.

Hotellimajoitus

Suomi Gymnaestradan hotellien myynnistä vastaa Visit Turku. Hotellimajoituksien myynti alkaa 2.10.  Tarjolla oleviin hotelleihin voit tutustua täällä. Varaus- ja peruutusehdot löydät puolestaan täältä. Myös hotellimajoitukset varataan yhteistilauksena (varauksia mielellään 1/seura). Huomioittehan, että varaus-ja peruutusehdot ovat varauskohtaisia.

Ateriat

Suurtapahtumaan osallistuvilla on mahdollisuus tilata ateriakuponkeja. Ateriakuponkeja on mahdollista tilata joko 4 tai 6 kappaletta. Ateriat varataan 31.1.2018 mennessä sitovien ilmoittautumisten yhteydessä. Lisätietoja maksu- ja peruutusehdoista täältä.

Koulumajoitukseen sisältyvä aamiainen tarjoillaan majoituskoululla tai sen välittömässä läheisyydessä. Lounaat ja päivälliset tarjoillaan Kupittaan Urheilupuiston lähialueen kouluilla. Aterialipukkeen ostajalle määritellään etukäteen ateriakoulu, jossa ruokailu tapahtuu.

Ateriakupongit 4 kpl (lounas to+pe+la+su)

– Aikuiset ja nuoret 28 €
– Lapset (alle 7-vuotiaat) 20 € 

Ateriakupongit 6 kpl (to x 1, pe x 2, la x 2, su x 1)

– Aikuiset ja nuoret 42 €
– Lapset (alle 7-vuotiaat) 30 €

Lounasajat:

To klo 12-16
Pe klo 10.30-14
La klo 10.30-14
Su klo 10.30-13.30
Päivällisajat:
Perjantai ja Lauantai kello 16-19 

Alustava menu

(Oikeudet muutoksiin pidätetään)

Torstai 7.6.2018
– Jauhelihalasagnette/ Feta-kasvislasagne +salaatti

Perjantai 8.6.2018
– Lounas: Jauhelihakeitto/ Bataattilinssikeitto
– Päivällinen: Broilerpastavuoka/ Kasvispastavuoka+ salaatti
Lauantai 9.6.2018
– Lounas: Nakkikeitto/ Soijanakkikeitto
– Päivällinen: Spagetti ja jauhelihakastike/ Vege-Bolognese +salaatti
Sunnuntai 10.6.2018
– Broilerkasviskiusaus/ Kreikkalainen kiusaus+ salaatti

Lisäksi ruokiin kuuluu näkkileipä+levite, maito ja vesi ruokajuomana sekä jälkiruoka. Kaikki ruoat ovat laktoosittomia. Osallistujalla on mahdollisuus varata itselleen erityisruokavalioksi kasvis-, gluteeniton tai maidoton vaihtoehto.

Koulumajoitukseen sisältyy aamiainen, jonka sisältö on seuraavanlainen: puuro, mansikkahillo, tumma ja vaalea leipä, näkkileipä, levite, juusto, leikkele, kurkku, tomaatti, lehtisalaatti, maito, sekamehu, hedelmä ja kahvi/tee.

 

Lisätietoja suurtapahtuman sivuilta: www.gymnaestrada.fi.

Tärkeitä päivämääriä

15.8.2017 Seurojen alustavat arviot osallistujamääristä

La-su 9.- 10.9.2017 Tilaisuus Gympeille Turussa

Su 10.9.2017 Kenttäohjelmien opetuskurssi Turussa

La 16.9.2017 Kenttäohjelmien opetuskurssi Tampereella

Su 15.10.2017 Alustavat ilmoittautumiset 

To 30.11.2017 Esiintymisasujen tilaukset

Ke 31.1.2018 Sitovat ilmoittautumiset

La 7.4.2018 Kenttäohjelmien yhteisharjoitukset, Pääkaupunkiseutu