TV-HARRASTERYHMÄT

alle kouluikäisille

Telinevoimistelu 3 - 6 vuotiaille

Paikka: Moisio ja Lempoinen

5-6-vuotiaille Midit
4-6-vuotiaille Sähikäiset
4-6-vuotiaille Gym for Panda-sekaryhmä (tytöille ja pojille)

 

kouluikäisille & nuorille

Telinevoimistelu 7 - 16 vuotiaille

Paikka: Lempoinen

8-10-vuotiaille Viuhdit
8-10-vuotiaille Lime
7-9-vuotiaille Valkoinen
10-13-vuotiaille Oranssi
7-10-vuotiaille Gym For Panda-pojille
12-16-vuotiaille TV Harrasteryhmä 
8-v. alkaen TV Kilpaharrasteryhmä H1 (Lempoinen + Moisio) 

Telinevoimistelu on vauhdikas ja näyttävä yksilölaji, joka kehittää tasapuolisesti kehoa ja koordinaatiota ja on hyvä pohja mihin tahansa muuhunkin lajiin.

 

Naisten telinevoimistelussa kilpaillaan neljällä telineellä: permanto, hyppy, puomi ja nojapuut. Seurassa on mahdollista harrastaa naisten telinevoimistelua kilpatasolla sekä syksystä 2022 alkaen myös harrastekilpatasolla.

 

Miesten telinevoimistelussa kilpaillaan kuudella telineellä: hypyssä, renkailla, nojapuilla, rekillä, hevosella ja permannolla. Harjoittelussa käytetään myös paljon oheisharjoittelua ja oheistelineitä kuten tatteja ja airtrackiä/trampoliinia.

 

Seurassa ei ole mahdollista harrastaa miesten telinevoimistelua kilpatasolla. Pojille on kuitenkin oma temppu- ja telinevoimistelu-harrasteryhmä (Gym For Panda-pojille).

Harrasteryhmien toiminnan tarkoituksena on tutustuminen perusvoimisteluun sekä naisten että miesten telinevoimistelun perustelineisiin. Näiden lisäksi harjoitellaan lajinomaisia akrobaattisia ja voimistelullisia liikkeitä sekä näiden erilaisia yhdistelmiä.

 

Perusasennon, vartalonkannattelun ja vartalonkäytön (ryhti) harjoittelu ovat välttämättömiä vaikeampien liikkeiden omaksumisen kannalta. Näitä harjoitellaan kaikissa ryhmissä tasosta riippumatta.

 

Tutustumme telinevoimistelun merkkiliikkeisiin ja tavoitteenamme on suorittaa kauden kuluessa merkkiliikesuorituksia (kupari, pronssi, hopea, kulta, timantti) taitotasosta riippuen.

 

Sosiaalisena tavoitteena on ryhmässä toimimisen opettelu sekä myös esiintymiskokemuksen harjaannuttaminen. Tuntien aikana harjoitellaan paljon yksin, pareittain sekä pienryhmässä toimimista.

 

Telinevoimistelun päävalmentaja: Eija Halkola (p. 050 317 0681)

Ohjaajat: Aino, Kamilla, Disa, Riina, Inka, Jenni, Laura, Teemu, Ella, Kristiina, Viivi, Siiri, Anni, Emma