AIKUISTEN HARRASTE­RYHMÄT

Pilates/PhysioPilates

Paikka: Moision liikuntahalli

Tuntikuvaus: Pilates on kehonhallintamenetelmä ja voimisteluohjelma, jonka tavoitteena on kehittää voimaa, kestävyyttä ja liikkuvuutta ja sitä kautta tavoitteena on opettaa ihmistä liikkumaan taloudellisesti, turvallisesti ja kehoa säästäen. Lisäksi pilates on tehokasta kuntoilua joka yhdistää kehon ja mielen. Pilates-metodin kehitti saksalaissyntyinen Joseph H. Pilates (1883-1967) 1900-luvun alkupuolella. 

PhysioPilates on pilates-harjoittelua, johon on yhdistetty fysioterapeuttinen osaaminen. PhysioPilates-menetelmä lisää liikkuvuutta, tasapainoa ja lihasvoimaa koko vartalon alueella, mutta vahvistaa erityisesti syviä selkä- ja vatsalihaksia. Menetelmä sopii erinomaisen hyvin kaikentasoisille liikkujille iästä ja kunnosta riippumatta niin naisille kuin miehille.

Ohjaajana: Outi Paldanius

Fascia-tunti

Fascia-tunti

Paikka: Moision liikuntahalli

Tuntikuvaus: Fascia-tunnilla huolletaan lihaskalvolinjat kuntoon! Tunnilla yhdistyvät myofaskiaalinen liikkuvuusharjoittelu, dynaaminen täsmävenyttely ja liikehallintaharjoittelu, jossa hyödynnetään myös pienvälineitä kuten foamrollereita ja erilaisia hierontapalloja. 

Tunnilla pyritään parantamaan kehon kokonaisvaltaista hyvinvointia kehittämällä lihaskalvojen liukuvuutta monipuolisin ja dynaamisin liikesarjoin. Faskia-harjoittelu ennalta ehkäisee vammoja, edistää palautumista ja kuntoutumista sekä parantaa liikkuvuutta.

Ohjaaja: Sari Seppälä

Steppijumppa

Steppijumppa

Paikka: Moision Liikuntahalli

Hauskaa menoa steppilaudalla vaihtuvin askelsarjoin musiikin tahtiin.

Tuntikuvaus: Tunti ylläpitää ja kehittää koordinaatiota, muistia, lihaskuntoa sekä kestävyyttä. Tunnilla käytetään steppilautaa (step board) askeltaen eri askelsarjoin oman kehon painoilla sekä halutessaan lisäpainoilla. Tunnin lopuksi venytellään.

Ohjaaja: Tiia Kivilä

Lihaskuntojumppa

Lihaskuntojumppa

Paikka: Moision liikuntahalli

Tuntikuvaus: Helppoa, monipuolista ja iloista jumppaa. Sisältää verryttelyosuuden, vartaloa muokkaavia ja tehokkaita lihaskuntoliikkeitä sekä venyttelyosuuden. Jumppa soveltuu kaiken ikäisille ja tasoisille.

Tunti kestää 1 h 15 min, josta viimeiset 15 min on venyttelyä.

Ohjaaja:
Merja Matikainen
050 359 8550

HIITTI

HIITTI

Paikka: Moision liikuntahalli

Tuntikuvaus: HIITTI-muokkaustunti koostuu alkuverryttelystä, jonka jälkeen tehdään erilaisia lihaskuntosarjoja tempoa ja toistomäärää vaihdellen. Huom: tämä tunti on korkean intensiteetin tunti!

Ohjaaja: Kaisa Seppälä

Kehonhuolto

Kehonhuolto

Paikka: Moision liikuntahalli

Tuntikuvaus: Kehon eri lihasten elvyttelyä, tasapainoilua, venyttelyä ja rentoutusta rauhallisen musiikin säestyksellä. Yhdistä  HIITTI-tuntiin mukavaksi loppulämmittelyksi tai tule pelkkään venyttelyyn rentoutumaan.

Ohjaaja: Kaisa Seppälä